Λεπτομέρειες

Μικροί σεφ εν δράση και όρεξη όχι μόνο για τη μαγειρική και τη γευστική απόλαυση αλλά και όρεξη για πειραματισμό και δημιουργία! Τα παιδιά μαθαίνουν τη σημασία του να είσαι αυτόνομος και να φροντίζεις τον εαυτό σου μαγειρεύοντας ένα απλό γεύμα ικανοποιώντας την ανάγκη της πείνας.

Ωστόσο, τα παιδιά μέσα από τη μαγειρική γνωρίζουν μαθηματικές έννοιες κάνοντας μετρήσεις, επαναλαμβάνοντας μαθηματικά μοτίβα, κ.ά. Ακόμη, η μαγειρική είναι ένα πείραμα αν το σκεφτούμε καλά καλά. Αναμειγνύουμε υλικα, στερεά, υγρά, τα υλικά παίρνουν άλλες μορφές και κάπως έτσι μπαίνουμε στον κόσμο των Φυσικών Επιστημών. Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά εκπαιδεύονται στο να κάνουν λεπτούς χειρισμούς, μαθαίνουν δηλαδή πως να κρατάνε και να χρησιμοποιούν τα μαγειρικά σκεύη, να κόβουν, να ξεφλουδίζουν αλλά και να ξεχωρίζουν τις ποσότητες.

Επίσης, μέσα από τη μαγειρική τα παιδιά μαθαίνουν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία για την επίτευξη ενός στόχου καθώς συνεργάζονται με τα υπόλοιπα παιδιά και τους ενήλικες. Τέλος, μέσα από τη μαγειρική τα παιδιά ταξιδεύουν στις γεύσεις της Ελλάδας αλλά και σε άλλους μακρινούς γευστικούς τόπους γνωρίζοντας ιδιαίτερες γεύσεις και πρωτόγνωρα για εμάς φαγητά.

Εγγραφη